O nas
Nooks działa na Wildzie od sierpnia 2021 roku a 19 czerwca 2023 r. otrzymaliśmy wyróżnienie Michelin. No... to teraz jak już się pochwaliliśmy, to możemy Wam powiedzieć coś więcej o nas :-)
Naszą główną ideą jest tworzenie kuchni opartej na bazie surf & turf. Łączymy owoce morza z mięsem, w swojej ofercie mamy kilka pozycji wegańskich. Bazujemy na sezonowych i świeżych produktach, dzięki czemu co tydzień znajdziecie u nas „dania spod lady” w różnych konfiguracjach. Nie zamykamy się na jeden rodzaj kuchni, zgrabnie łączymy kulinarne smaki z różnych stron świata.
Dodatkowo możemy pochwalić się dobrze skomponowaną kartą win, która jest dopasowana do naszego menu. Jeżeli gustujecie w koktajlach, też znajdzie się coś dla Was. Kartę drinków układała dla nas Kasia Krakowiak, barmanka z ogromnym doświadczeniem, laureatka wielu konkursów, osoba z pasją i talentem. Naszym największym sukcesem jest nasza załoga i klimat, który razem tworzymy. Jest profesjonalnie ale bez nadęcia. Goście często podkreślają, że bardzo dobrze się u nas czują, są dopieszczeni pod każdym względem i po prostu kochają do nas wracać po więcej. Team tworzą zaprzyjaźnieni i cudowni ludzie. Bez tej ekipy nie osiągnęlibyśmy sukcesu!
Właścicielami Nooks są Marta i Adam, małżeństwo, które kilkanaście lat zdobywało doświadczenie na kierowniczych stanowiskach w innych lokalach, a teraz tworzą na własnych zasadach. Nooks to spełnienie ich marzeń i owoc ciężkiej pracy.
Właścicielami Nooks są Marta i Adam. Razem w pracy i razem w życiu. Od kilkunastu lat działają w gastro, a w sierpniu 2021 r postanowili spełnić swoje marzenia i otworzyli Nooks.
Adam gotuje i szefuje na kuchni, a Marta ogarnia salę i szefuje cudownym ludziom, którzy współtworzą Nooks.
Artem - zastępca szefa kuchni - jeden z dwóch filarów tego miejsca. Razem z Nami od pomysłu, poprzez realizacje i finalnie tworzenie genialnego menu. Kiedy trzeba przejmuje kontrolę nad kuchnią i świetnie się w tej roli sprawdza. Ogromne wsparcie, zarówno na polu zawodowym, jak i prywatnym.
Dzianis - drugi filar tego miejsca, jest z nami od samego początku i podobnie jak Artem zaangażowany był od pomysłu po projekt. Oaza spokoju na kuchni, człowiek ze wspaniałym smakiem, wirtuoz kulinarny. Cudowny przyjaciel, z którym genialnie spędza się czas zarówno w pracy jak i po :-)
Leszek - dołączył do nas stosunkowo niedawno, ale cudownie uzupełnił team na kuchni. Pracowity, pomocny, przesympatyczny człowiek, który rozbawi niezależnie od sytuacji i zawsze wygra konkurs na największego żart-suchara.
Krzysztof - zwany "Szeryfem" - od początku współtworzył z nami Nooks. Wspierał i motywował, kiedy restauracja była jeszcze tylko w planach. Człowiek z ogromnym doświadczeniem i sercem do gastro. Pełen profesjonalizm to jego drugie imię. Zaangażowanie Krzysztofa pozwoliło w pełni rozwinąć potencjał restauracji. Człowiek na, którym można polegać i dobrze mieć go w swoim zespole.
Karo - dołączyła do nas po pół roku działalności Nooks, ale wcześniej była zawsze gdzieś blisko. Człowiek kipiący dobrą energią, pomysłowością i kreatywnością. Ogromna wiedza na temat win oraz menu, często imponuje naszym gościom. Człowiek tak samo jak energiczny, tak samo zakręcony, ale kochamy jak swoje :-)
Wiki - na początku 2023 r. dołączyła do nas Wiktoria. Cudowna, ciepła osoba, która od razu poczuła nasz vibe i idealnie wpasowała się w zespół. Pięknie dba o atmosferę i samopoczucie gości. Dziękujemy Wiki, że jesteś z nami! :-)
Julka - uzupełniła nasze szeregi wiosną 2023 r. i wniosła do całego zespołu dużo słońca i pozytywnej energii. Jest przykładem tego jak perfekcyjnie wdrożyć się w nowe miejsce pracy. Często gości na zdjęciach w social mediach, cudownie dba o klimat i atmosferę, a cała nasza roślinność kocha ją z wzajemnością :-)